X

REHBERLİK

ÖZEL AR&YA ANADOLU LİSESİ-REHBERLİK

REHBERLİK


·        Rehberlik hizmetinin daha verimli yürümesi adına, müdür yardımcısı ,her sınıf düzeyinde bir sınıf rehber öğretmeni, okul aile birliği başkanı ve okul temsilcisinden oluşan    rehberlik yürütme komisyonu kurulur.
·        Öğrenci ile gizlilik ve gönüllülük esası çerçevesinde bireysel görüşmeler yapılır.
·        Gerekli görülen durumlarda grup rehberliği, grup görüşmesi yapılır.
·        Veli ve öğrencilere konferanslar düzenlenir.(Okul başarısında ailenin rolü, anne baba tutumları, aile içi iletişim, ergenlik dönemi özellikleri, sınav kaygısı vs.)
·        Sınıf rehberliği çerçevesinde eğitsel rehberlik konuları işlenir. (Zamanı etkili kullanma, verimli ders çalışma yolları vs.)
·        Öğrencilere mesleki rehberlik anlamında yardımcı olunur. (Mesleki test uygulamaları, sınav kaygısı tespit testleri, Önemi artan ve azalan meslekler vs.)
·        Yeni başlayan öğrencilere oryantasyon çalışması yapılır.
·        Rehberlik panoları düzenli olarak yenilenir.
·        Öğrencinin kendini tanıması ve kendini gerçekleştirmesi adına gerekli olan tüm envanterler öğrenciye uygulanır, gerekli görüldüğü takdirde veli ile paylaşılır.
·        Her öğrenci için dosya oluşturulur.
·        Mobil veli takip sistemi ile velilere rapor iletilir.( Sınav sonucu, ödev kontrol, devamsızlık vs.)
·        Gerekli görülen durumlarda veli aranır veya okula davet edilir, bilgi verilir, görüşme yapılır.
·        Öğrencinin sınav sonuçları takip edilir ve rehberlik tarafından öğrenci yönlendirilir, varsa eksiklerin tamamlanması adına yardımcı olunur.

E-Haber Bültenimiz